Sant Carles de la Ràpita

Descripción breve:

Sant Carles de la Ràpita: Hospital de Dia de malalties neurodegeneratives.

Responsable del projecte i direcció: Es tracta d’un equipament de nova construcció, amb el programa d’un Hospital de Dia per a 30 persones i una Àrea de Rehabilitació tipus 1 de la Generalitat de Catalunya. S’ha estructurat funcionalment de manera que l’accés es comú a las dues àries donant així major aprofitament de recursos de personal. L’edifici es desenvolupa es col·loca en el solar cedint una part del solar a l’espai públic per facilitar l’accessibilitat i a l’augmentar l’espai públic, relacionar o integrar la nova edificació amb la zona verda prevista a l’altra costat del carrer Rosello. Per l’interior l’edifici crea una zona verda privada d’us intern, orientat a sud, al voltant del qual s’ubiquen els espais d’estar dels usuaris. L’acabat exterior és amb façana ventil·lada amb xapa d’alumini opaca en general i perforada en les que es corresponen a les obertures interiors, procurant així una major facilitat en el manteniment, estalvi energètic i una imatge exterior d’edifici públic. El mateix s’aconsegueix en l’acabat interior al utilitzar materials d’acabat com el terratzo i el compacte de resines fenòliques. Superfície construïda: 899,3 m2. Pressupost d’inversió: 1.018.819,29 d’euros. Finalització de les obres: 2015.